Czy wiesz, że...

... nasze geny wpływają na to, co lubimy, a czego nie lubimy jeść? Wyniki badań naukowców z Kings College w Londynie, którzy porównali kulinarne upodobania 3 tysięcy par bliźniaczek w wieku od 18 do 79 lat, sugerują, że gust może być kwestią genów w 41-48%. Najsilniejszy związek z genami wydaj się mieć skłonność do używania czosnku oraz picia kawy. Źródło: PAP 

Dlaczego dodany przeze mnie ciekawnik nie wyświetla się na stronie?

Sprawdź, czy byłeś zalogowany podczas dodawania ciekawnika. Ponieważ redagowanie ciekawnika może zająć Ci dłuższą chwilę, w tym czasie może wygasnąć Twoja sesja i ciekawnik zostanie potraktowany tak, jakby dodała go osoba, która nie jest zalogowana. Wówczas artykuł pojawia się na stronie po weryfikacji przez moderatora.

Złota myśl

Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną. Tylko dawka stanowi o tej różnicy.

— Paracelsus, Phillippus Aureolus Theophrastus Bombastus von Hohenheim, (1493–1541)